Tillverkare

Köpvillkor

Allmänt
Vi tillämpar såväl Konsumentköplagen som Distansavtalslagen. För att genomföra en beställning, vara kund, måste du vara myndig, 18 år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person.

Köpvillkor: Betalning

OBS! Helst per telefon: 070-36 37 628 alternativt e-post: info@cykeldennis.se

Förskottsbetalning
Vid förskottsbetalning sätter du in summan som står på din orderbekräftelse på cykeldennis konto, Swedbank bankgiro: 419-4882. Kom ihåg att ange ditt beställningsnummer. Därefter skickas varan till dig så fort vi ser att transaktionen är genomförd eller om du skickar en giltig betalningsbekräftelse via e-post.

Kortbetalning
Du kan välja att betala online med ditt Visa eller Mastercard. Det tillkommer ingen extra avgift om du betalar med ditt betalkort. Vid köp på sajten reserveras köpesumman på ditt bankkonto. I det fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas olika på kontoutdrag beroende på hur din bank valt att presentera reservationen.

Säkra sidor
Cykeldennis.se använder Secure Socket Layers - SSL i samband med att du registrera dig tills ditt köp blivit bekräftat i kassan. För att skydda ekonomisk och annan information under överföringen används Secure Socket Layers, SSL. SSL används dels för att under överföringen skydda informationen genom kryptering och dels för att verifiera identiteten hos båda ingående parterna. Det vanligaste är dock att SSL används för att verifiera säljarens identitet. En SSL-förbindelse kännetecknas av ett låst hänglås i webbläsarens nedre kant och att webbadressen börjar med https.

Ångerrätt
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning. Varan skall returneras i oförändart skick och i originalemaballaget. Cykeldennis.se förbehåller sig rätten att debitera kund om något skulle saknas, exempelvis bruksanvisning. Vid retur eller byte av varor betalar du själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara återbetalar vi dig för returfrakten samtidigt som vi återbetalar det du lagt ut för varan. OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden.

Reservation
Vi reserverar oss mot felaktigheter i prisuppgifter och innehåll på webbsidan.

Köpvillkor: Produkter och Leveranser

Leveranssätt
Alla produkter levereras med hjälp av Posten eller annat fraktbolag. Du får en avi i brevlådan som du tar med när du löser ut ditt paket på angivet uthämtningsställe för din vara/varor. Postpaket hämtar du själv på postkontoret eller postens partner/ombud under normala öppettider. Leveranser via annan fraktare levereras av speditören till deras partner/ombud.

Leveranstid
Normal leveranstid är 5-15 dagar beroende på var i landet du bor. Vissa avvikelser kan förekomma. Vi kan inte bli ansvarig att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet hos vår leverantör. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar vi dig det via e-post eller telefon.

Beställningsvara
En del av produkterna och produkternas tillgänglighet ändras ibland hos våra leverantörer. För att minska antalet beställningar som vi ej kan leverera har vi valt att göra dessa produkter till beställningsvaror, dvs. du som kund behöver kontakta oss innan du kan lägga din order. Detta för att du ska slippa betala för något som vi sedan har svårt att leverera.

Utgående artiklar
Vi på cykeldennis.se förbehåller oss rätten att stryka artiklar ur vårt sortiment utan föregående meddelande.

Fraktkostnader
Vi har olika fraktkostnader som alla är baserade på Postens och andra speditörers taxa och är beroende av varans vikt och storlek. Den verkliga fraktkostnaden visas alltid sedan du loggat in i kassan. Leverans sker som postpaket, företagspaket eller i vissa skrymmande fall med annat fraktbolag. Observera att även leveranser med Posten kan vara skrymmande, gränsen för skrymmande går vid sådana paket som ej går i ett vanligt brevinkast. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar när det gäller Postens och andra fraktbolags fraktkostnader och avgifter.

Ej uthämtad vara
Vi debiterar 300 kronor för ej uthämtade varor. Avgiften debiteras i efterskott. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen kraven till inkassoservice. Inga undantag görs.

Garanti
Det är om inget annat anges 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på alla produkter. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Garantin gäller inte heller om produkterna modifieras eller manipulerats på ett sätt de inte var avsedda för. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten och vi står för frakten åter till kunden.

Transportskador
Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på platsen för uthämtning. Har du öppnat paketet och upptäcker en skada kontaktar du oss via e-post: info@cykeldennis.se. Dolda fel ska anmälas till oss inom tre (3) arbetsdagar från det att du mottagit varan.

Köpvillkor priser

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25 %. Vi reserverar oss för ev. momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

Prisändringar
Vi förbehåller oss rätten att höja eller sänka våra priser. Prishöjning kan ske vid t.ex. leverantörsbyte eller om valutakurser alt. statliga pålagor förändras.